Resepi Ayam Bakar Madu

Resepi Ayam Bakar Madu

Pada kesempatan ini, Chef akan berkongsi makanan itu sangat sedap dan amat di tunggu menunggu oleh ibu-ibu dan anda, kali ini Chef akan berkongsi maklumat mengenai resepi ayam, kali ini Chef akan berkongsi iaitu bakat sangat lazat madu resipi ayam dan sangat terkenal.

Resepi Ayam Bakar Madu
Resepi Ayam Bakar Madu. via Youtube.com

Jadual Kandungan

Resepi Ayam Bakar Madu

Ayam bakar madu adalah masakan yang biasa sekali oleh orang-orang Melayu dan Asia ayam panggang madu, selain mempunyai rasa yang lazat, juga sangat lazat citarasa yang anda boleh mendapatkan panggang ayam madu di beberapa restoran walaupun di kawasan pinggir bandar yang makan.

Jika anda ke malaysia, anda boleh mencuba ayam panggang madu yang tipikal dari malaysia, kerana ia adalah madu yang tipikal panggang ayam dari malaysia yang sangat bagus dan juga sangat Pas sekali untuk anda yang berasa sejuk dengan makan ayam panggang madu sudah tentu anda boleh Dapatkan sebuah badan hangat dan boleh juga menjadi sihat.

Di bawah untuk anda yang ingin dapat memasak ayam panggang madu sahaja di rumah, anda boleh memasak di rumah dan Chef telah dibentangkan maklumat tentang bagaimana untuk membuat ayam Bakar madu resepi di bawah penerangan. Resepi ni sangat mudah. Jom kita lihat bahan dan cara buatnya.

Bahan Bahan Resepi Ayam Bakar Madu Simple :

 • 3 sudu sos tiram
 • 4 sudu madu
 • 2 Ketul ayam (bahagian dada)
 • sedikit serbuk cili
 • 1 inci halia (ditumbuk)
 • sedikit serbuk lada hitam
 • Garam secukup rasa
 • 4 Ulas bawang putih (ditumbuk)
 • Diatas Chef sudah sajikan informasi lengkapnya mengenai bahan bahan yang digunakan untuk membuat ayam bakar madu, untuk mendapatkan

Cara Buat Ayam Bakar Madu Sedap

 1. Pertama langkah yang perlu anda lakukan bahawa anda perlu untuk membersihkan semua bahan-bahan untuk dimasak, supaya nanti anda boleh memasak masakan anda dan hasilnya boleh menjadi lebih bersih dan lebih sihat, jangan lupa untuk membersihkan alat untuk anda untuk digunakan untuk memasak.
 2. Untuk langkah seterusnya anda boleh sediakan beberapa bahan yang akan di proses seterusnya iaitu input bahan-bahan seperti bawang putih, sos tiram dan madu juga serbuk Chile jika anda telah masukkan ke dalam bekas dan gaulkan sehingga sekata juga.
 3. Selepas bahan-bahan untuk menyediakan memerap sedia ada dalam anda hidup memohon ke ayam dicincang kepada beberapa bahagian, gunakan semua daging ayam yang telah dicincang, selepas bahawa anda boleh menggunakan periuk perap selama 3 jam. Jika anda memerap lebih lama anda boleh mendapatkan rasa yang lebih sedap lagi.
 4. Jika sudah di perap untuk beberapa jam anda boleh memproses ayam selepas itu anda boleh menyiapkan ketuhar, Panaskan suhu ke 200 darjah, jika anda telah memasukkan perap ayam di dalam ketuhar yang sudah dalam haba.
 5. Jika sudah diletakkan di dalam ketuhar. Anda boleh menunggu beberapa minit, lebih kurang 20 minit jauhnya. Tunggu selama 20 minit anda boleh menyediakan beberapa hidangan dan juga sudu supaya ia sedia untuk dinikmati dengan serta-merta.
 6. Jika anda mempunyai 20 minit boleh anda periksa ayam buat masak atau tidak, jika anda boleh mengangkat dan anda boleh berehat dahulu supaya yang kemudian boleh dihidangkan dengan lazat. Atau mungkin anda
 7. boleh mempersiapkan diri dengan haba supaya lebih panas dan lebih lazat.

Baca Lebih Lanjut : Resepi Nasi Tomato

Demikian informasi mengenai bagaimana cara membuat resepi ayam bakar madu sehat dan juga pastinya sedap, jika anda ingin mendapatkan hasil yang sangat memuaskan anda bisa memasak dengan betul dan harus sesuai resep serta petunjuk yang Chef sudah berikan diatas.

Terima Kasih Semoga Bermanfaat !!!

Incoming search terms:

 • resepi ayam bakar madu
 • https://resepiz com/resepi-ayam-bakar-madu/
 • ayam bakar madu
 • resepi ayam madu bakar
 • Resepi ayam madu
 • resepi ayam panggang madu

Resepi Ayam Percik

resepiz
1 min read

Resepi Kari Ayam

resepiz
1 min read

Resepi Ayam Panggang

resepiz
1 min read

One Reply to “Resepi Ayam Bakar Madu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *