Resepi Kek Pisang

Resepi Kek Pisang

Resipi kek kukus yang dikukus adalah lazat lembut dan Sederhana Delicious Natural Special. Hari ini saya mahu resipi peminat kek atau kek dikukus sebagai kek lembut dan lembap apabila dimakan. Roti pisang pisang atau kek pisang gaharu di Indonesia jika namanya boleh dimasak dan dimasak untuk memasak resipi kek pisang. Jika di Batam, kek pisang yang terkenal dengan vila beliau, pengeluaran kek diproses juga kepada pisang, untuk contoh kek buah naga.

Jadual Kandungan

Resepi Kek Pisang

Banyak hobi adalah kek emping pisang lembut (roti pisang, lembab atau roti pisang), nampaknya sebagai tambahan kepada resipi kek batik, mungkin kerana ia sangat mudah diperoleh. Ibu boleh membeli pasar atau pasaraya terdekat.

Resepi Kek Pisang
Resepi Kek Pisang

Ubah ukuran gram cawan apabila membuat kek atau memasak. Kadang-kadang ada resipi yang menyediakan gram silabus kat House tetap ada alat seperti penimbangtara. Semangat yang hilang dari cookie terakhir atau kek saya akan pergi ke pisang. Tetapi kini terdapat banyak gram sukatan suapan yang ditukar atau ditukar kepada cawan Piala. Oleh itu, lebih mudah bagi kami untuk mengikuti resepi kek pisang moist, azlina ina, kukus tanpa telur, coklat, mat gebu, sukatan cawan dan noxxa yang disediakan.

Selepas semua cawan banyak rumah, kan? Walau bagaimanapun, pengukuran kurang dari Cup adalah tepat menggunakan cawan gram (gm) atau mililiter (ml). Mengikuti resipi kek pisang, dibakar lembut dan empuk, khas lengkap dengan roti buatan sendiri dengan cara yang lazat dan buatan sendiri di rumah.

Bahan-Bahan Resepi Kek Pisang Mudah

 • 2 cawan tepung (sila gunakan kunci gandum 1 malaysia tu xelok sangat)
 • 1 sudu serbuk penaik
 • 1 sdb soda bikarbonat
 • 1 cawan gula
 • 3 pisang memasak, ia kuning, ia hilang
 • 1/2 cawan minyak masak (minyak jagung sekali lagi menggunakan lazat dan sihat)
 • 2 telur
 • Inti vanila

Cara Buat Kek Pisang Sedap dan Lembut

 1. Tepung bikarbonat dan serbuk soda, soda dan serbuk penaik dan kemudian diketepikan. Inbetween, ia adalah percuma untuk menggunakan bit tembaga dengan sedikit mentega / marjerin. dan Panaskan oven 180 darjah Celsius.
 2. Selanjutnya, putarkan telur + gula sehingga gebu.
 3. Pasti memasukkan pisang, intipati vanila dan putaran sehingga dicampur dengan baik, dan tepung bikarbonat + serbuk baking soda yang telah dinikmati beberapa ketika dahulu.
 4. Akhirnya, ia akan memasuki minyak dan memukul sehingga ia dicampur dengan baik.
 5. Tuangkan ke dalam tembaga yang telah dikukus atau dilabelkan sekarang, mempunyai suhu 180 darjah
 6. Celcius selama 40 minit atau 1 jam. (kayu dengan lidi untuk memerintahkan masak.
 7. Selepas masak, keluarkan dari ketuhar dan peti sejuk. tu boleh awak pergi pon itu.

Baca Resepi Lainnya : Resepi Nasi Goreng

Sebelum ini, ramai yang boleh mencuba resipi kek pisang adalah alternatif. Lezat dan lembab ‘hanya rasa’. Sesuai untuk berkhidmat pada bila-bila masa. Boleh dimakan panas atau sejuk. Mengatakan Puan. Hasyyati, mesti menjadi yang terakhir! Anda bisa cuba resepi kek pisang kukus dan resepi kek pisang bakar.

Resepi Kek Coklat

resepiz
1 min read

Resepi Kek Batik

resepiz
2 min read

One Reply to “Resepi Kek Pisang”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *