Resepi Nasi Goreng

Resepi Nasi Goreng

Siapa yang tidak suka nasi goreng kampung huh. Rasanya pedas, lada pedas dan ikan bilis ikan bilis. Dikemas dengan sambal belacan dan mata telur. Ia lazat. Terakhir jika stok bekerja walaupun ia menyebabkan cinta ke kanan. Saya mempunyai satu titik resipi nasi goreng telur untuk dikongsi dengan anda semua. Ia memang resipi la yang terbaik dan pilihannya dibuat.

Terima kasih Puan. Siti Nur Sahida Ibrahim alasan untuk berkongsi resipi nasi goreng yang hebat untuk kita semua. Dia berkata, tidak tahu, pengisar »bahan tumbuk menggunakan batu mortir. Yang terbaik baru. Sekali lagi merasakan pereka.

Jadual Kandungan

Resepi Nasi Goreng

Resepi Nasi Goreng
Resepi Nasi Goreng

Satu lagi indie terakhir, mana-mana nasi goreng, menggunakan nasi sejuk. Jenis-jenis Nasi hari ini atau masuk ke peti sejuk dan lepaskan 5 minit. Kentang baru yang lazat, nasi goreng kampung khas ini tidak lembab sebagai hasilnya apabila dimasak dengan betul.

Saya mempunyai Resipi Langkah Lemak untuk Nasi Ayam Pedas Beras oleh Langkah di sini. Ia adalah video penuh oleh kami. Selamat cuba, tahu. Ramuan beras nasi untuk 4 orang makan kampung. Jika ia dapat mengurangkan kuantiti yang terakhir mengikut 1-2 orang. Jom kita lihat bahan dan cara buat resipi nasi goreng sedap dan mudah ni.

Bahan-Bahan Resepi Nasi Goreng Mudah

 • 7 sudu nasi putih untuk 4 orang
 • 15-20 biji lada hijau mengikut tahap pedas anda
 • 2 telur ayam
 • 4 sudu besar sos tiram
 • 2 biji merah bersaiz sederhana
 • 8 helai bawang putih
 • 2 cm belacan yang dibakar terlebih dahulu
 • 4 sudu besar minyak masak
 • Sayuran pilihan anda. Kankung lagi yang terbaik
 • 1 mangkuk kecil yang dibuang
 • 1 Bowl isi ayam atau apa-apa hidangan yang anda mahu letakkan

Cara Masak Nasi Goreng Sedap dan Simple

 1. Mash Basematerial tuk campuran kampung nasi goreng. Lada panggang, ikan bilis, pasta bawang putih dan udang. Shallots memasuki alasan terakhir saya berlari. Kemudian daftar masuk mata yang menyakitkan. Jangan baur tahu Mash.
 2. ayam goreng minyak panas tanpa sebarang AC mengisi mana-mana Taman. Dah melihat lif imej yang tajam. Minyak goreng yang terakhir, dia membasahi bahan campuran nasi goreng hanya sekarang. Gunakan api kecil untuk melihat gambar goreng goreng.
 3. Seperti telur? Letakkan telur dan biarkan kacau sekejap begitu baik. Tambah 4 sudu besar sos tiram dan 2 sudu teh garam. Kacau lagi 2-3: gunakan haba sederhana. Jangan gantung yang besar kemudian bukan nasi goreng yang terbaik untuk kami.
 4. masukkan ayam dengan kubis atau sayuran yang anda inginkan. Jangan masukkan terung. Tidak betul. Kali terakhir saya apabila Cook adalah sayur sayuran. Ingat AC haba sederhana kerana kita tidak tahu bagaimana untuk menggantung di bawah. Kunci utama beras dan penyejukan pada masa lalu.
 5. api sedikit, membesarkan nasi kering yang baik Masak cantik. Kali ini jika anda menambah kelajuan goreng, masukkan semua.

Baca Resepi Lainnya : Resepi Sup Ayam

lepas tuh ada resepi nasi goreng terbaik dengan kedai-kedai gaya yang menjual, tambah goreng dengan sambal belacan dan beberapa sup daun. Perghhhh. Makan yang terbaik. Anda juga bisa cuba resepi nasi goreng kampung, cina, telur, tomyam, ayam, belacan dan nasi goreng biasa.

Resepi Nasi Minyak

resepiz
1 min read

Resepi Nasi Lemak

resepiz
2 min read

Resepi Nasi Goreng Kampung

resepiz
1 min read

One Reply to “Resepi Nasi Goreng”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *