Resepi Popia Nestum

Mari kita buat gulung dengan salut nestum. Maksudnya ialah kudap-nih goodies! Diingati semasa tinggal di rumah sewa 15 tahun yang lalu, setiap kali UL, rumah jiran mesti dipinjamkan salut nestum sebalang spring rolls!

Apabila saya berpindah ke Rumahnya sendiri, tidak dapat merasakan Amie menebang barang-barang yang lazat lagi. Rasa Tuhan nak, untuk anak, jiran di sekolah yang sama dengan Amie. Jadi, hubungan itu tidak diputuskan!

Dihantar juga sebalang spring gulung salut nestum setiap kali oleh raya! Dan berakhir pada tahun ini, sebab jiran anak paling termuda mengejar Labuan mereka.

Resepi Popia Nestum

Resepi Popia Nestum
youtube.com

Apa yang disebut malam merajinkan diri rolling spring rolls, tetapi sejauh kulit per paket sahaja! Anak lelaki malas menggulung banyak-banyak … hiks!

Tidak terlalu sukar nak buatnya. Ia terserah diri, ingin membuat atau sebaliknya. Satu-satunya.

Kursus yang paling menyeronokkan jika ada kawan berbual semasa rolling spring rolls, … kulit. hiks! Bahan yang digunakan sama sekali tidak banyak. Semasa menonton televisyen perlu melancarkan kulit gulungan bunga.

Bahan-Bahan Resepi Popia Nestum Mudah

 • 1 paket spring menggulung saiz kulit yang besar
 • 1 cawan horilis
 • 2 cawan nestum-baik-hasilnya boleh menggabungkan nestum serbuk 1 cangkir
 • Susu tepung 1/2 cawan
 • 1/2 cawan campuran gula halus
 • 1 telur-pukul lembut
 • minyak untuk menggoreng

Bahan-Bahan Lain

 • copstik dan gunting

Cara Buat Popia Nestum Sedap dan Simple

 1. Gulung roll spring menggunakan kulit copstik (jika ia mahu mengukur sama-jangan gunakan copstik apa-apa jua roll-begitu).
 2. Tinggalkan kira-kira 1/2 cm di kepompong dan sapu dengan telur, dan kemudian kemaskan gulung sekarang untuk melekat.
 3. Setelah selesai, gulung roll gulung kulit Salon mengikut saiz pemotong. Ini adalah hasil daripada lumpia yang dipotong di kulit.
 4. Minyak panas dan kemudian FRY spring gulung kulit dengan menggunakan api sedernaha panas.
 5. Gulung-gulung kulit balik-Balikkan supaya masak secara rata, dan biarkan Masak sehingga berbuih dan minyak kulit tidak gulung bunga emas keemasan.
 6. Mengangkat dan mengeringkan minyaknya.
 7. Sementara itu, campurkan serbuk gula tepung, horlicks, dan susu tepung.
 8. Ingatlah untuk memasuki nestum serbuk ye … lebih kemudian campurkan.
 9. Campurkan serbuk dengan kulit yang kini sudah ditoskan dengan gulung limpahnya.
 10. Biarkan seketika, menyebabkan kulit akhirnya, gulung spring masih hangat air suam-air, dan apabila ia sejuk boleh disimpan di bekas pengedap udara.

Resepi Lainnya : Resepi Ayam Percik

Gulung spring Nestum ini Horlicks dah habis sebalang! Masa berbuka puasa sekarang, anak-anak dan Encik Suami boleh makan sebelum pergi ke masjid untuk doa sembahyang terawih!

Ada banyak resepi popia nestum. Anda bisa cuba resepi popia nestum milo, resepi popia chruncy, resepi popia nestum coklat, resepi popia nestum horlick, resepi popia nestum dan susu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *