Resepi Sup Ayam

Resepi Sup Ayam

Untuk cuaca sejuk dan panas, sup sentiasa memberi kesenangan sendiri. Selain itu, sambil berpuasa bagi mereka yang kurang sihat. Resipi sup ayam yang jelas ini sesuai contohnya dalam semua keadaan. Di samping rasa, sup ini juga sihat!

Terdapat sebab bagi saya untuk tidak memasak sup. Rasa Aciinan atau prosesnya terlalu panjang. Tetapi selepas lama memasak, sup bukan jenis makanan yang menyusahkan. Kadang-kadang sup boleh bertahan lebih lama daripada makanan lain dan ini membelanjakan lebih banyak wang.

Jadual Kandungan

Resepi Sup Ayam

Untuk yang ini, resipi sup ayam yang jelas, protein utama ayam rebus. Kursus memasak rebus adalah jelas lebih sihat daripada goreng misalnya. Bahan-bahan lain yang diperlukan adalah pelbagai jenis sayuran yang dipotong mengikut saiz gigitan. Sup yang semakin lama peneroka juga menjadikan rasa kuah lebih enak. Jadi jika sudah beberapa hari juga, tambahkan sayur-sayuran segar maka sup boleh dinikmati.

Resepi Sup Ayam
Resepi Sup Ayam

Sebagai contoh, ada orang yang kurang sihat di rumah. Rasa sedap sup biasanya membantu menyimpan makanan pada kadarnya. Sup jelas juga beras atau bubur untuk mereka yang masih menahan diri dari makan beras semasa tempoh penyembuhan. Jadi fleksibel makanan ini, supaya saya suka memasaknya sebagai hidangan. Sebabnya adalah sama, selera makan masih tidak dirasakan pada buta pagi. Ia mengambil sesuatu yang dikatakan orang “glossy gloss” untuk terus memakan dan tenaga sepanjang hari sambil berpuasa.

Masa yang panjang untuk memasak juga merupakan orang yang akan menghabiskan masa anda. Hanya dalam masa kira-kira 40 minit, semuanya boleh disediakan, dengan syarat terdapat juga sayur-sayuran dan air panas yang lebih meluas. Selebihnya hanya menunggu masak dan sup ayam ini siap untuk menikmati seluruh keluarga. Tambah keropok udang atau protein yang lebih lazat. Keperluan sayur-sayuran anda dipenuhi hanya dengan satu hidangan ini. Jika kurang, cobalah resipi sihat yang lain dari saya. jom kita lihat cara buat dan bahan untuk resepi sup ayam simple ni.

Bahan-Bahan Resepi Sup Ayam Mudah

 • 1/2 Chicken Tails – 600 gram
 • 1 pakej 24 gram rempah Sup Adabi
 • 2 Benih ubi jalar
 • 1/2 Batang Carot
 • 2 Rod Saderi
 • 1/2 garam besar atau as
 • 6 cawan air
 • Minyak kecil

Bahan Mashed

 • 3 bawang merah Ulas
 • 2 ulas bawang putih
 • 1 inci Halia

Bahan Hiasan Untuk Sup Ayam

 • Daun sup
 • Bawang goreng

Cara Masak Sup Ayam Sedap

 1. Minyak dan bahan-bahan masam goreng adalah wangi dan kekuningan.
 2. Masukkan 6 cawan air atau secukup rasa. Kacau kentang kentang. Segera sebelum memasuki Carot. Masak lembut kentang manis.
 3. Kacau dalam ayam dan sup rempah yang dihirup dengan segelas air. Nota: Jika menggunakan daging, ia perlahan.
 4. Selepas ayam hampir dimasak, masukkan batang pelana. Akhir sekali, masukkan garam dan daun sup sedikit.
 5. Sebelum dihidangkan, kacau goreng dan sup sedikit lagi. Selamat mencuba.

Baca Resepi Lainnya : Resepi Ayam Masak Kicap Sedap

Bagaimana ? Mudah kan. Anda bisa cuba masak sup ayam dengan resipi sup ayam simple ni. Atau bisa juga cuba resepi sup ayam klantan, mamak, kampung, thai dan azie kitchen. Suka yang mana, nak anda cuba di rumah.

Resepi Ayam Paprik

resepiz
1 min read

Resepi Paprik Ayam

resepiz
1 min read

One Reply to “Resepi Sup Ayam”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *